Religioznost je ponekad simptom bolesti

Jedna žena je preko noći promenila svoj odnos prema veri – od toga da jednostavno veruje u višu silu, do toga da je razgovarala oči u oči sa Bogorodicom.

Zdravlje

Izvor: newser

Nedelja, 19.02.2017.

10:17

Religioznost je ponekad simptom bolesti
Foto: Thinkstock

Ova šezdesetogodišnjakinja iz Španije i isto tako brzo postala povučena i tužna, iako je inače bila vesela i pozitivna.

Zbog sumnje na depresiju, prijatelji su je ubedili da poseti lekara, a skenerom je utvrđeno da ima glioblastomu multiforme, agresivni rak mozga.

Pošto operacija zbog veličine tumora nije bila moguća, žena je lečena antipsihoticima, hemoterapijom i radijacijom tokom pet nedelja i njeno mentalno stanje se značajno popravilo, ali je pacijentkinja nažalost umrla osam meseci kasnije.

Lekari, koji su o ovom slučaju pisali u stručnom časopisu “Neurocase”, kažu da nije postojao ni jedan razlog ili “okidač za njenu hiperreligioznost, izuzev bolesti”.

Oni dodaju da to nije prvi takav slučaj i da se religioznost u patološkom obliku nekad javlja kod pacijenata sa lezijama mozga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: