Tri prirodna recepta protiv nadutosti

Najčešći uzroci nadutosti su gutanje vazduha tokom jela, zbog brzog jedenja i nedovoljno sažvakane hrane.

Zdravlje

Izvor: 24sata.hr

Sreda, 11.01.2017.

17:30

Tri prirodna recepta protiv nadutosti
Foto: Thinkstock

Nadutost u crevima uzrokovana bakterijama događa se ako je crevna flora poremećena, na primer zbog uzimanja antibiotika, zbog prejedanja i intolerancije na laktozu.

Čudotvorni tonik protiv nadutosti

Sastojci:

šoljica vode

malo mlevenog đumbira

malo mlevenog kima

malo morske soli

1/2 kašičice semenki komorača

Priprema: Kada voda proključa ubaciti sve sastojke. Kuvati oko pet minuta. Ostaviti da se ohladi i popiti toplo. Nadutost bi trebalo da nestane u roku od nekoliko minuta.

Blagotvorna kamilica

Cvetovi kamilice upotrebljavaju se kod problema s probavom, najčešće za ublažavanje opstipacije i nadutosti. Kašiku cvetova kamilice preliti s 2 dl vrele vode i poklopiti na pet do deset minuta. Procediti i popiti. Čaj nemojte podgrevati ni ostavljati predugo poklopljen jer se tako gube lekovita svojstva kamilice.

Napitak od ananasa i celera

Sastojci: pola manjeg ananasa, pola glavice komorača, dve stabljike celera s listovima, komadić korena đumbira veličine 2 do 3 cm

Priprema: Sve sastojke staviti u blender i dodati malo vode po želji. Mešati napitak dok se ne dobije jednolična smesa. Piti na prazan želudac dok tegobe ne nestanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: