Čaj koji čisti bubrege: Leči upale, uklanja pesak i kamen

Jedan od najpoznatijih i najčešće propisivanih čajeva na lekarskim receptima sigurno je uvin čaj.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

08:16

Čaj koji čisti bubrege: Leči upale, uklanja pesak i kamen
Foto: Thinkstock

Jedan od najpoznatijih i najčešće propisivanih čajeva na lekarskim receptima sigurno je uvin čaj.

Zbog dokazane lekovitosti, više od 150 godina upisan je u sve farmakopeje sveta. Naročito je delotvoran u lečenju upale mokraćnih puteva, peska i kamena u bubregu, a najbolje rezultate postiže u kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama.

Protiv peska i kamena u bubregu preporučuje se čajna mešavina, koja se sastoji od po 50 gr listova uve i breze i isto toliko rizoma pirevine.

Kašiku navedene mešavine prelijte šoljom vode i kuvajte poklopljeno tri do pet minuta na umerenoj temperaturi (okrenite ringlu na jedinicu) dok čaj vri. Nakon kuvanja ostavi se dva do tri sata da odstoji, zatim procedite i pijte.

Izvor: Novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: