Gužve u domovima zdravlja zbog respiratornih infekcija

Virus gripa laboratorijski je potvrđen kod četiri osobe u Institutu Torlak, a u domovima zdravlja u Srbiji čekaonice su pune pacijenata koji imaju povišenu temperaturu, kašalj, kijavicu, bolove u mišićima.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2016.

18:56

Gužve u domovima zdravlja zbog respiratornih infekcija
Foto: Thinkstock

Izabrani lekar Doma zdravlja Voždovac Nevenka Dimitrijević kaže da su poslednjih dana velike gužve u domovima zdravlja zbog oboljenja disajnih puteva i stomačnih tegoba.

"Imamo dosta hroničnih bolesnika kojima je virus izazvao teške komplikacije", rekla je Dimitrijević Tanjugu.

Ona je dodala da se u tom domu zdravlja još daje vakcina protiv sezonskog gripa i da će se imunizacija raditi sve dok, eventualno, ne počne epidemija.

Ona je podsetila da je nakon vakcinacije potrebno najmanje dve nedelje da bi se razvio imunitet.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", osim četiri laboratorijski potvrđena virusa gripa, od gripa u Srbiji obolelo je još 25 osoba.

Oni pozivaju građane da se vakcinišu, jer je to najefikasniji način da zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje porodice, prijatelja i kolega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: