Imate problem s nadutošću? Ove namirnice će vam pomoći

Ako ste naduti i imate grčeve, umesto pokušaja eliminisanja uzroka problema, probajte da unesete u organizam namirnice koje će vam pomoći da se osećate bolje.

Zdravlje

Izvor: klix.ba

Sreda, 30.11.2016.

08:22

Imate problem s nadutošću? Ove namirnice će vam pomoći
Foto: Thinkstock

Gido Mejz, klinički travar, objašnjava da razlog može biti nedostatak važnih namirnica u našoj ishrani i da se zbog toga to može rešiti dodavanjem namirnica koje pomažu u sprečavanju nadutosti i grčeva.

"Snažan miris bilja pomoći će vam da kontrolišete mučnine, gasove, grčeve, pa čak i sindrom iritabilnog creva", kaže Mejz.

Ovo je kratka lista namirnica i bilja koie će vam pomoći da se rešite nevolja sa probavom na prirodan način. A zahvaljujući njihovom uticaju na sve aspekte zdravlja nemojte se iznenaditi ako vam se poboljša metabolizam i koža postane lepša.

Nana
"Nije slučajno to što je nana i dalje popularna nakon večere", kaže Mejz, koji savetuje prirodnu verziju, na primer čaj (topli ili hladni) koji će pomoći oslobađanju grčeva i otkloniti osećaj nadutosti.

Đumbir
Koren đumbira poznat je kao najbolji prirodni lek za mučninu. Mejz savetuje da sveže izrendan koren đumbira dodate u čaj ili toplu vodu.

"Odličan je za putovanja i pomoći će vašoj probavi", kaže Mejz.

Seme komorača
Samo mali prstohvat ovih semenki ublažiće gasove i nadutost.

Ako patite od hronične nadutosti Mejz savetuje da koristite ulje ove semenke.

Jabukovo sirće
Efekti jabukovog sirćeta su brojni, a jedan od najvažnijih je to što pomaže suzbijanju problema probave, jer pomaže da želučana kiselina ode tamo gde i pripada. Mejz objašnjava da je sirće puno zdravih bakterija koje su od suštinskog značaja za ravnotežu stomaka i besprekornu probavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: