"Trčanje je gubljenje vremena, a ne kilograma"

Ako želite da brzo izgubite kilograme, masne naslage sa stomaka, dobro razmislite kojim ćete se metodama i treningom poslužiti, navode studije.

Zdravlje

Izvor: Newser

Utorak, 29.11.2016.

13:36

Default images
Foto: Thinkstock

Svako kretanje je bolje od neaktivnosti, ali trčanje je palo na skoro svim testovima u gubljenju težine, piše Njuser. Ovde se misli na trčanje srednjim tempom.

Trčanje srednjim tempom nije efikasno za postizanje snage, što je najbolji način za ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masti. Daleko je od “najbolje kardio vežbe“, a oko 79 odsto ljudi se povredi tokom trčanja.

Studije su pokazale da su, ukoliko želite da skinete masne naslage sa stomaka, trening sa tegovima i sprint, brzo trčanje, efikasniji od običnog trčanja.

Za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja, trčanje se nije pokazalo kao efikasno rešenje. Istraživači su otkrili da su kraće serije anaerobnog treninga (sprint ili slično) jednako efikasne, sve dok rade na poboljšanju zdravlja srca i poboljšavaju vaše aerobne sposobnosti, izdržljivost i držanje mišića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: