Danas počinje okrugli sto o borbi protiv HIV/side

Okrugli sto "Budućnost Srbije u borbi protiv HIV/AIDS-a", na kom će se diskutovati o trenutnom odgovoru na HIV u Srbiji, počeće danas u Narodnoj skupštini.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

09:10

Danas počinje okrugli sto o borbi protiv HIV/side
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju organizatora, projekat "Prema standardizaciji pružanja socijalnih usluga u zajednici za osobe koje žive sa HIV-om i AIDS-om u Srbiji" sprovodi Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i sidom (USOP).

Ta aktivnost je deo projekta "Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu", koju EU finasira sa 5,4 miliona evra, a koji sprovodi Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Okrugli sto se sastoji iz tri tematske celine koje će posebno biti obrađene a namera je da se razvije diskusija koja će dovesti do zaključaka i preporuka o tome šta je potrebno uraditi u narednom periodu kako bi se uspostavili adekvatni mehanizni odgovora na HIV u Srbiji, naveli su organizatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: