Od raka grlića materice svakog dana umre bar jedna žena

Udruženje "Roditelj" u saradnji sa nadležnim državnim institucijama danas je u Beogradu organizovalo akciju u sklopu nacionalne kampanje "Vakcina sprečava. Srbija protiv raka grlića materice", čiji je cilj podizanja svesti žena o prevenciji te bolesti imunizacijom.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 12.11.2016.

17:55

Od raka grlića materice svakog dana umre bar jedna žena
Foto: Thinkstock

Majke i ćerke koje su danas posetile tržni centar "Ušće" mogle su da dobiju savet od lekara Instituta za javno zdravlje "Batut" o prevenciji te bolesti.

Zainteresovane su mogle da saznaju sve o mogućnostima, značaju i bezbednosti prevencije HPV oboljenja putem imunizacije kojom se u značajnoj meri smanjuje učestalost raka grlića materice, saopšteno je iz udruženja Roditelj.

"Podizanje svesti o značaju primarne prevencije oboljenja koje izaziva HPV virus, ključno je u borbi sa opakim bolestima kakva je rak grlića materice. Zato smo ovom akcijom želeli da okupimo mame i ćerke, ali i sve druge zainteresovane, kako bismo zajedno poslali jasnu poruku da moramo da brinemo o svom i zdravlju svoje dece", rekla je predsednica udruženja Gordana Plemić.

Nacionalnu kampanju "Vakcina sprečava. Srbija protiv raka grlića materice" sprovodi udruženje građana Roditelj, uz podršku Ministarstva zdravlja Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije "dr Milan Jovanovic Batut", sa ciljem da se čitava Srbija ujedini u borbi protiv bolesti od koje u Srbiji svakog dana umre najmanje jedna, a obole četiri žene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: