Pobedite prehladu: Koktel vitamina za dobro zdravlje

U periodu kada vladaju virusi, važno je dodatno jačati imunitet.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Petak, 04.11.2016.

08:30

Pobedite prehladu: Koktel vitamina za dobro zdravlje
Foto: Thinkstock

Jednolična ishrana najviše slabi sposobnost organizma da se izbori sa bolestima, zato je važno da redovno jedemo povrće i voće, posebno ono bogato vitaminom C. Cink skraćuje trajanje prehlade, a ima ga u junetini, svinjetini, semenkama i orašastim plodovima, žitaricama od celog zrna i morskim plodovima.

Ovaj recept za "vitaminsku bombu", pomoći će vam da hladne mesece provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju. Potrebno vam je: 100 g suvog grožđa, 150 g oraha, 100 g badema, sok i kora od 2 organska limuna, 100 g suvih kajsija, 100 g suvih šljiva, 250-300 g meda.

Sameljite suvo grožđe, orahe, bademe i limunovu koru, dodajte sok od limuna, promešajte i ubacite mlevene suve šljive i kajsije.

Promešajte, dodajte med i dobro promešajte.Sipajte u čistu teglu, ostavite da odstoji na tamnom mestu dan, dva, pa čuvajte u frižideru. Za decu stariju od 3 godine preporučuje se jedna kašičica dva puta dnevno, a odrasli uzimaju 1-2 kašike tri puta dnevno.

Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: