Dve namirnice koje pomažu protiv bolova u kolenu

Efikasnost ulja đumbira i ribe potvrđuju pacijenti koji pate od bolova u kolenima, bez obzira na životnu dob ili uzrok bola u ovom velikom zglobu.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 24.10.2016.

15:34

Dve namirnice koje pomažu protiv bolova u kolenu
Foto: Thinkstock

Za osobe koje pate od bolova u kolenima konzumiranje ulja đumbira i ribe može biti pravi način da se oslobode ovog neprijatnog stanja, pišu Novosti.

Efikasnost navedenih namirnica potvrđuju pacijenti, bez obzira na životnu dob ili uzrok bola u ovom velikom zglobu, tvrdi bečki lekar Hademar Bankhofer. Bolovi, zapravo, ne moraju uvek biti posledica istrošenosti zgloba, koja je karakteristična za stariju populaciju. Nekada predstavljaju posledicu pogrešnog opterećenja tela, ali i nasleđa.ž

Doktor Bankhofer tvrdi i da utrljavanje ulja od kamilice, kantariona, maslina i azijske "tigrove masti" može da bude delotvorno. Pitanje je jedino kome šta odgovara, zbog čega bi najpre treblo isprobati uzorke navedenih melema i potom odabrati onaj pravi.

Koren đumbira takođe pomaže u otklanjanju bolova. Lek se priprema tako što se od svežeg korena đumbira odseče jedan komad, izrenda i time maže zglob kolena. Radi potpunog efekta, istovremeno treba piti i čaj od ove začinske biljke.

Osim toga, u ishranu bi obavezno trebalo uvrstiti ribu - losos, haringu i skušu. Ove vrste riba bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje istovremeno jačaju i zglobove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: