"Zašto se niste ubili?"

U nedelju 23. oktobra u 18 časova u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće održano predavanje „Zašto se niste ubili?“

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

11:20

Predavanje organizuje tim psihološkog savetovališta za studente Pričajmo o tome u saradnji sa DKSG.

Gost na predavanju biće REBT psihoterapeut i psiholog Vladan Beara, koji se godinama bavi traumama ratnih veterana. Radi u REBT praksis centru i Centru za ratnu traumu u Novom Sadu.

Vladan će govoriti o smislu i besmislu življenja savremenog čoveka, odnosno o tome kako i zašto se upuštamo u potragu za smislom u životu, da li smisao dajemo ili ga nalazimo, sami stvaramo ili nam se nameće. Egzistencijalna kriza, životna kriza, depresija, teška oboljenja, uslovi života, promene društvenih vrednosti - mogu dovesti do preispitivanja smisla života. Veliki broj nas je u životu pomišljao da nema više smisla boriti se, truditi, da su agonija i bol nepodnošljivi. U tim prelomnim periodima potrebno je naći smisao i svrhu uz novi pogled na stare stvari.

O samoubistvu se retko govori u našoj zemlji. Oktobar je mesec mentalnog zdravlja. Tim „Pričajmo o tome“ duboko veruje u značaj prevencije i rad na problemima. Mi ne ćutimo, jer ćutanje može da ubije, baš kao i reč i delo. Sa vama ćemo razgovarati o strahovima, pitanjima, dilemama, iskustvima.

Ulaz na predavanje je slobodan, uz ograničen broj mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: