Hrana od koje ćete biti još gladniji

Svako bi očekivao da se nakon obroka, kakav god bio, osećamo sito, ali nutricionisti otkrivaju da od nekih namirnica možemo da budemo još gladniji.

Zdravlje

Izvor: Jutarnji.hr

Subota, 08.10.2016.

21:45

Hrana od koje ćete biti još gladniji
Foto: Thinkstock

Nutricionistkinja Rajanon Lamber otkrila je u intervjuu za Daily Mail pet najgorih namirnica koje nemaju veliku hranjivu vrednost i zbog kojih će se želudac odmah ili vrlo brzo nakon njihovog unošenja pobuniti.

Voćne salate i voćni sokovi

Iako su voćna salata ili prirodan voćni sok izuzetno zdravi, bićete gladni za najviše sat vremena. Razlog leži u tome što ovaj obrok nije bogat vlaknima ni proteinima.

Čips

Ova grickalica sadrži hranljive vrednosti ravne nuli, kaže Lamber, a osim toga, da se ne bi dugo kvarila, obogaćena je nizom hemikalija i solju. Poznato je da so u većim količinama podstiče glad.

Rafinisani pekarski proizvodi

Rafinisani ugljeni hidrati koji se mogu naći u pekarskim proizvodima od belog brašna, poput kroasana i peciva, otpuštaju se brzo u krvni sistem i izazivaju naglo povećanje količine glukoze u krvi, za razliku od proizvoda od integralnih žitarica koji se otpuštaju polako i tako održavaju osećaj sitosti.

Sendviči

U mnogim državama sendvič se smatra ručkom, a ne samo užinom, a ručak, kuvani obrok, konzumira se predveče. Međutim, ako ste mislili da će vas sendvič zasititi, pogotovo ako je napravljen od belog hleba, prevarili ste se. Takav sendvič nema visoku nutritivnu vrednost, već je pun šećera i soli.

Alkohol

Kao što ste možda već i shvatili na osnovu svog iskustva, alkohol na naš mozak utiče tako da nas tera da još snažnije osećamo glad. Zato budite oprezni pri izboru pića...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: