Domaći lek protiv kašlja i upale grla

Sa prvim hladnim danima počinje i sezona prehlada. Ovaj domaći lek od prirodnih sastojaka deluje protiv kašlja i bolova u grlu.

Zdravlje

Izvor: zadovoljna.hr

Ponedeljak, 03.10.2016.

12:24

Domaći lek protiv kašlja i upale grla
Foto: Thinkstock

Napravite domaći lek koji će otkloniti česte simptome prehlade, bez potrebe za odlazak lekaru.

Sastojci za lek protiv kašlja i bola u grlu

- med
- đumbir (svež ili meveni)
- biber
- timijan (svež ili mleveni)

Postupak:

1. Pomešajte nešto više od 100 grama meda s dvostruko manje tople vode.

2. Dodajte timijan, biber i đumbir, oko 20 grama svakog. Umutite sastojke i brzo mešajte otprilike dva minuta ili dok ne primetite ujednačenu strukturu.

Ovakva smesa može da stoji i nekoliko nedelja na hladnom i suvom mestu i u dobro zatvorenoj posudi. Navedena količina dovoljna je za nekoliko dana, a ukoliko je potrebno, nakon toga možete napraviti novu zalihu.

Preporučena količina za konzumiranje je tri do pet kafenih kašičica dnevno, i u zavisnosti od ozbiljnosti vašeg stanja, slobodno procenite ako vam je potrebna i veća količina od preporučene.

Ovaj domaći lek sjajan je i kao poklon bolesnom članu porodice ili prijatelju, a zbog spoja ovih lekovitih sastojaka i njegovog lekovitog dejstva, sigurno će vam biti zahvalni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: