Žene u VB "naručuju tatu" svog deteta putem interneta

Banka sperme u Londonu, koju nazivaju i “naručite tatu”, omogućava ženama da biraju muškarce putem aplikacije i prema određenim karakteristikama, uključujući visinu, etnicitet i boju kose.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

14:58

Žene u VB
Foto: Thinkstock

Poput aplikacije za pronalaženje partnera, i ova aplikacija podrazumeva unošenje biografije potencijalnih očeva, koja uključuje istoriju njihovog obrazovanja, posao kojim se bave i osobine ličnosti.

Kako bi dobile uzorak, korisnice moraju da plate putem aplikacije, a on će biti dostavljen u kliniku koju je žena odabrala.

Doktor Kamal Ahuja, naučni direktor londonske banke sperme, izjavio je da će danas pronalaženje donora biti lako kao onlajn kupovina.

“Ovo omogućava ženama, koje žele da pronađu donora sperme, da sačuvaju svoju privatnost. birajui donose odluke od kuće.”

Ovaj izum kritikovali su aktivisti, uključujući i Džozefinu Kvintavil, autorku “Komentara o etici reprodukcije”, koja je izjavila: “To su digitalni očevi. Primer pravog klevetanja materinstva.”

Žene na aplikaciji mogu da naprave listu karakteristika koje žele da ima ‘otac’ i da podese da budu obaveštene kada se pojavi odgovarajuća osoba.

Među anonimnim donorima nalaze se advokati, doktori, inženjeri i glumci.

Aplikacija ispunjava sve kriterijume Uprave za ljudsku fertilizaciju i embriologiju, koja reguliše vantelesnu oplodnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: