VICE: O čemu misle žene koje nemaju decu

"Naš svet u stvarnosti je podređen deci, kao neki beskrajni mehanizam, roditelji koji rađaju decu, koja rađaju decu, koja rađaju decu. Ili ga ja bar tako vidim."

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

11:58

VICE: O čemu misle žene koje nemaju decu

"Oni koji ne rode decu na neki način su izdali čovečanstvo, ljudsku rasu, zatrli su svoju lozu, oni su jalovo slepo crevo evolucije, njihovi geni ne idu nikuda, sve što jesu ili imaju sa njima će se spakovati u kovčeg, koji će pojesti crvi i ćao. Ovoj odvratnoj fatmi ne može se umaći, čak ni ako si zadužio ljudski rod pruživši mu neko neverovatno dostignuće kao Nikola Tesla, čak i ako si UJusein Bolt, najbrži čovek na svetu, tvoja mama će reći da joj je jedina želja da se skrasiš i napraviš dete, kao što kažu ili prećute milioni roditelja na svetu. U ovoj rečenici sa Teslom i Boltom, žene koje nemaju decu namerno ne pominjem, jer samo one znaju kako im je kada ih gledaju sa sažaljenjem, sa prezirom ili osudom. Jer su bolesne, bezobrazne ili sebične, jer svetu uskraćuju rast i razvoj, odriču se onoga za šta su jedino stvorene, čime ih je priroda obdarila, posvetila, nagradila."

O čemu misle žene koje nemaju decu možete pročitati na Vice.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: