Britanija: Prva uspešna transplantacija obe šake

U engleskom radu Donkasteru izvedena je prva uspešna transplatacija obe šake na jednom pacijentu.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

15:30

Britanija: Prva uspešna transplantacija obe šake
Foto: YouTube Screenshot

Nove šake dobio je Kris King (57), u Opštoj bolnici u Lidsu, a bez njih je ostao u nesreći koja mu se dogodila na poslu pre tri godine.

Tim lekara predvodio je profesor Sajmon Kej, prenosi BBC. Profesor Kej je istakao kako je ovaj zahvat bio teži i složeniji od operacija unutrašnjih organa, i dodao: " Jednog dana ćemo se King i ja rukovati".

"Nisam mogao da dobijem ništa bolje, ponovo se osećam kompletnim", rekao je King i dodao da ne može da sakrije radost što je već imao nekoliko malih kretnji novim šakama, i što će ponovo moći da drži flašu piva i nosi majice sa dugmićima.

Mada, iako mu nove šake koje je dobio od donatora, savršeno pristaju, njegovi prvi utisci su da mu sada ruke izgledaju nekako veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: