Šta se desi ako ne peremo kosu godinu dana?

U poslednjih nekoliko godina raste popularnost pokreta 'No Poo' čiji se zagovornici zalažu za prestanak tretiranja kose štetnim hemikalijama.

Zdravlje

Izvor: Independent

Petak, 03.06.2016.

08:50

Šta se desi ako ne peremo kosu godinu dana?
Foto: Thinkstock

Dok pojedini članovi ne peru kosu uopšte, drugi vode računa o higijeni upotrebom manje štetnih hemikalija, odnosno izbegavanjem industrijski proizvedenih šampona.

Pripadnici pokreta 'No Poo' najčešće koriste mešavinu običnog sapuna, praška za pecivo i sirćeta.

Oni koji nikad ne peru kosu navode da kosa nekoliko dana nakon prestanka pranja postaje vrlo masna. Međutim, kada vaša koža glave shvati da nije potrebno da proizvodi veliku količinu prirodnih masnoća kako bi nadoknadila zaštitu koju svakog dana ispiremo, rad lojnih žlezda se u velikoj meri smanjuje.

Rezultat?

Nakon nekoliko meseci, kosa će opet izgledati kao da je peremo svaki dan, piše Independent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: