Hirurzi u slepom crevu pacijentkinje pronašli kondom

Lekari su se zaprepastili kada su ženi koja je došla u bolnicu s bolovima u stomaku i mučninom, pronašli kondom u slepom crevu.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2016.

10:08

Hirurzi u slepom crevu pacijentkinje pronašli kondom
Foto: Thinkstock

Jedna 26-godišnjakinja osećala je bol u stomaku onakav kakav obično imaju osobe sa zapaljenjem slepog creva. Skeniranje je otkrilo da joj je stomačna šupljina ispunjena tečnošću i lekari u Kamerunu zaključili su da je zaista reč o tom stanju.

Hitno je prebačena u operacionu salu, kako bi joj slepo crevo bilo izvađeno pre pucanja, ali su onda otkrili nešto neobično.

Ispostavilo se da je unutar tog organa deo kondoma. Takav slučaj još nije zabeležen u medicinskoj istoriji.

“Kada smo zasekli slepo crevo, pronašli smo deo gume od kakve se prave kondomi”, napisali su lekari u izveštaju objavljenom u “Journal of Medical Case Reports”.

Kada se pacijentkinja probudila, potvrdila je da je pre dve nedelje slučajno progutala kondom.

Iako je u stolici nekoliko dana posle toga primetila delove kondoma, nije se obratila lekarima i nije mislila da su njeni simptomi posledica toga.

Lekari smatraju da je kondom iscepan dok je putovao kroz sistem organa za varenje, a jedan deo se zaglavio u slepom crevu.

Istini za volju, ovo nije prvi slučaj da se kod slepog creva pronađu zaglavljeni neobični predmeti. Lekari su pacijentima vadili metke, ribarski silk, šrafove, novčiće, kamenje, čekinje četkica za zube, igle, zube, delove kostiju, pa čak i pseće dlake.

Kada se takvi predmeti zaglave kod slepog creva, pulsiranje crevnog trakta kojim se hrana pomera kroz sistem, nije dovoljno da se strano telo ukloni i dolazi do zapaljenja.

Nekada takvi predmeti ostanu u slepom crevu godinama, a da se ne jave bilo kakvi simptomi.

Izvor: Daily Mail

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: