Da li je doručak najvažniji obrok dana?

Sledeći put kada vam neko kaže da je doručak najvažniji obrok dana, pitajte tu osobu da vam to i dokaže.

Zdravlje

Izvor: Newser

Utorak, 24.05.2016.

10:45

Da li je doručak najvažniji obrok dana?
Foto: Thinkstock

Profesor pedijatrije, Eron Kerol, smatra da niko ne može da pruži konkretne dokaze kada je reč o doručku kao najvažnijem obroku dana.

Da, sproveden je veliki broj studija koje ukazuju na to da preskakanje doručka dovodi do gojaznosti i lošeg zdravlja, ali ukoliko obratite pažnju, videćete da sve te studije zapravo ne pružaju nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

"Studije su često pogrešno protumačene i pristrasne, naročito ako ih finansiraju velike kompanije koje se bave prodajom brze hrane", rekao je Kerol.

U najboljem slučaju, jedini siguran zaključak kada je reč o važnosti doručka je taj da su istraživanja koja se tiču toga “haotična”.

“Ukoliko ste gladni, jedite, ali nemojte previše da brinete ako preskočite doručak, on nema nikakvu mitsku moć, “ zaključio je Eron Kerol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: