Slučaj iznenadio lekare: Žena zatrudnela analnim seksom

Urolog Brajan Stajksner s privatne klinike “Džersi urolodži grup” u Atlanti nedavno je govorio o slučaju koji se dogodio jednoj od njegovih pacijentkinja.

Zdravlje

Izvor: Independent

Ponedeljak, 23.05.2016.

11:10

Slučaj iznenadio lekare: Žena zatrudnela analnim seksom
Foto: Thinkstock

Reč je o pacijentkinji koja je imala kloakalnu malformaciju, anomaliju koju karakteriše spajanje uretre, vagine i anusa u jednu veliku šupljinu, zvanu kloaka, piše Independent.

Kloaka se formira u stadijumu fetusa, kada izostaje normalno razvijanje bešike, vagine i anusa. Oni su povezani u jednu celinu, što znači da se intestinalna, urinarna i reproduktivna funkcija obavljaju iz istog otvora.

Pacijentkinja je u detinjstvu podvrgnuta korektivnom hirurškom zahvatu, ali je tokom operacije najverovatnije došlo do propusta lekara, kada su nepravilno razdvojeni mokraćni kanal, vagina i rektum.

Godinama kasnije, pacijentkinja je zatrudnela, na opšte iznenađenje Stajksnera i svih njegovih kolega.

“Znali smo za njeno stanje, pratili smo je decenijama. Nakon veilkoj broja rendgenskih snimanja, ustanovili smo da je ostala trudna putem analnog seksa”, rekao je.
Kako pacijentkinja nije imala vaginalni kanal, porođaj je izvršen carskim rezom.

Sve žene koje strahuju da bi moglo da im se dogodi slično nemaju razloga za brigu, jer se ovakva situacija dešava jednom u milijardu slučajeva, istakao je Stajksner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: