Britanski doktori: Pušačima dajte e-cigarete

Doktori vodeće britanske zdravstvene institucije, Kraljevskog koledža doktora (Royal College of Physicians), smatraju da pušačima treba dati e-cigarete kako bi brže prestali da puše.

Zdravlje

Izvor: klix.ba

Petak, 29.04.2016.

08:22

Default images
Foto: Thinkstock

U novom istraživanju koje je nedavno objavila ova medicinska institucija navodi se da su e-cigarete manje štetne od običnih cigareta i da mogu da poboljšaju život miliona osoba širom sveta

Prodaja e-cigareta raste u Velikoj Britaniji još od 2007. godine kada su se prvi put pojavile u prodavnicama, piše BBC.

U proteklim godinama e-cigarete su izbile na vrh liste preparata zahvaljujući kojima su Britanci zapravo prestajali da puše.

Ipak, u pojedinim delovima Velike Britanije lokalne vlasti su pokušale da zabrane upotrebu e-cigareta zbog drugih istraživanja koja su pokazala da su štetne za zdravlje.

S druge strane, u Kraljevskom koledžu doktora tvrde da su u 95 odsto slučajeva elektronske cigarete sigurnije od običnih.

Profesor Džoon Brajton smatra da su e-cigarete izuzetno korisne za javno zdravstvo generalno i da treba podržavati njihovu distribuciju.

"One ne predstavljaju novu epidemiju nikotina kako se to obično smatra", rekao je Brajton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: