Grupe namirnica koje čine čuda za seksualni život

Oko polovina sredovečnih muškaraca pati od erektilne disfunkcije. Rešenje problema, međutim, ne mora uvek da bude mala plava pilula.

Zdravlje

Izvor: Newser

Utorak, 19.01.2016.

11:10

Grupe namirnica koje čine čuda za seksualni život
Foto: Thinkstock

Muškarci koji konzumiraju hranu bogatu flavonoidima imaju znatno manje šanse da se suoče sa neuspehom u krevetu, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu "American Journal of Clinical Nutritiony". Manje čak i od muškaraca koji redovno vežbaju, navode stručnjaci.

U studiji je učestvovalo 25.000 muškaraca, a analizirani su podaci od 1986. godine do danas. Oko 36 odsto muškaraca prijavilo je probleme sa postizanjem erekcije, a istraživači sa Harvarda i Univerziteta Istočne Anglije u Velikoj Britaniji ustanovili su da su muškarci koji su konzumirali najveće količine flavonoida imali devet do jedanaest odsto manje šanse za javljanje erektilne disfunkcije u odnosu na muškarce koji su najmanje u svoj organizam unosili flavonoide.

Pozitivno dejstvo bilo je najizraženije kada su muškarci konzumirali hranu sa tri tipa flavonoida: antocijaninima, flavonima i flavanonima. Njih pretežno sadrže jagode, borovnice, crveno vino, jabuke, kruške i citrusno voće.

Vodeći stručnjak Edin Kasidi preporučuje unos od nekoliko porcija ovih namirnica nedeljno.

Njihovo blagotvorno dejstvo na seksualni život dodatno pojačava bavljenje fizičkim aktivnostima, koje pospešuju protok krvi kroz organizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: