VICE u Klinici "Dr Laza Lazarević": Šta je realnost?

Od kada je 1861. godine posebnim zakonom, bolnicu osnovao knez Mihajio, i to kao "Dom za s uma sišavše", ona do danas stoji na istom mestu, tada na obodu, a sada gotovo u centru Beograda.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

12:18

Default images

Te prve godine primljeno je između 10 i 15 "zgranutih" i od "padajućih bolesti stradajućih" lica u takozvanu "Doktorovu kulu", a sačuvane su i dijagnoze iz tog vremena.

Danas Klinika ima dva stacionara, u Beogradu i Padinskoj Skeli. U glavnom gradu rade dva odeljenja intenzivne nege, dva ženska i dva muška klinička odeljenja, ambulantno i kliničko odeljenje za adolescente, Dnevna bolnica i Urgentna psihijatrijska služba. Urgentna služba pokriva čitav Beograd, a velikim delom i teritoriju Srbije, radi 24 sata svih 365 dana u godini. Tu se pregleda i leči i do sedam hiljada pacijenata, od kojih se, u proseku, tri hiljade zadrži na bolničkom lečenju. U Polikliničkoj službi, među pacijentima poznatoj i kao "Dispanzer", godišnje se leči i do 33.000 pacijenata.

Više o čuvenom "Lazi" pročitajte na Vice.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: