Celer smiruje nervozu

Tajna se krije u bogatstvu magnezijuma, kalijuma i kalcijuma kojima ova biljka raspolaže

Zdravlje

Izvor: Novosti

Utorak, 24.11.2015.

08:18

Default images

Ako vam raspoloženje nije na zavidnom nivou, a pritom su vam nervi napeti kao strune, pre nego što posegnete za raznim tabletama, uzmite stabljiku celera i izgrickajte je. Ovaj prirodni lek za smirenje još je Hipokrat preporučivao svojim pacijentima, znajući koliko je delotvoran. Tajna se krije u bogatstvu magnezijuma, kalijuma i kalcijuma kojima ova biljka raspolaže, što utiče na ublažavanje napetosti. Osim toga, visok procenat tečnosti i minimalni nivo kalorija čini je idealnom u borbi sa viškom kilograma.

Stabljika celera sadrži 83 odsto vode i zdrave količine vlakana, pa smanjuje osećaj sitosti. Kalijum i natrijum kojim obiluje pomažu u regulaciji telesne tečnosti i stimulišu proizvodnju urina, a pritom uklanjaju toksine iz organizma, pa je celer sjajan diuretik.

izvor: novosti

foto: flickr.com/demmer s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: