Koliko često treba prati kosu?

Pitanje koje često postavljamo, a nikako da dođemo do pravog zaključka je: "Koliko često treba da peremo kosu?"

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 16.10.2015.

09:50

Default images
Foto: Thinkstock

Srećom doktorka Kurtis Švarc, pomoćnica direktora za ličnu negu za istraživanja i razvoj u "Dow Chemical Company", i dr. Dženet Vindiš, menadžerka tehničke službe za ličnu nege, održale su "Reddit AMA (Ask Me Anything)" oko proizvoda za ličnu negu.

"Da li je istina da su šamponi štetni za našu kosu i hoće li ona biti zdravija i lepša ako ne koristimo hemijske preparate", pitala je jedna korisnica Reddita nakon čega je pokrenuta rasprava, piše Independent.

O čemu treba povesti računa?

Tekstura kose. Gusta i kovrdžava kosa usporava širenje sebuma, ulja koje kosu čini masnom, zato je potrebno prati je jednom nedeljno. Osobe s retkom i slabom kosom moraće to da čine češće.

Tip kože i kose. Ako imate normalnu kožu i kosu koja nije ni premasna ni presuva, kosu bi trebalo da perete jednom do dva puta nedeljno.

Stil. Ako svaki dan koristite razne preparate za oblikovanje kose, ona će vam sigurno biti puno oštećenija tako da je ne biste trebali još više uništavati hemikalijama iz šampona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: