Znate li šta je poremećaj identiteta telesnog integriteta?

Osobe koje pate od ovog poremećaja doživljavaju nesklad između svog fizički zdravog tela i delova tela za koje osećaju da im ne pripadaju. To su najčešće udovi koje žele da imputiraju kako bi bili srećniji.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

13:00

Default images
Foto: Thinkstock

Mnogi ovakav poremećaj doživljavaju kao bizaran , međutim, psihička stanja drugih ljudi je veoma teško razumeti.

Poremećaj identiteta telesnog integriteta je veoma redak i nije zvanično priznat od strane udruženja psihijatara, ali dosta lekara veruje da se on ubraja u prave bolesti.

Veliki problem kod ovog poremećaja je taj što o njemu nije sprovedeno dovoljno istraživanja pa samim tim se javlja i problem njegovog lečenja.

Do sada se pokazalo delotvorno kombinovanje antidepresiva i antipsihotika, ali pošto je ova bolest veoma uporna neophodna su detaljnija istraživanja koja bi pomogla u njegovom lečenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: