"Svi se smejemo, ali različito"

Svečanim programom učenika Sedme beogradske gimnazije, pod sloganom "Svi se smejemo, ali različito", danas je na Kalemegdanu obeležen Inkluzivni dan, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o inkluzivnom obrazovanju.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

16:52

Default images

Beograđanima su se učenici Sedme beogradske gimnazije predstavili muzičkim i plesnim numerama, monologom, čitanjem eseja, recitovanjem na engleskom, nemačkom i francuskom jeziku, dok su program ispratili njihovi drugari, nastavnici, roditelji i zvanice iz državnih i nevladinih instiucija.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Sedma beogradska gimnazija jedna je od 49 "pilot-škola" u kojima je primenjeno inkluzivno obrazovanje, odnosno uključivanje sve dece u nastavni proces. Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević rekao je da se nada da će ta škola biti primer drugima i stvoriti preduslov za podršku kreiranja politika u uvođenje inkluzivnog obrazovanja u redovni nastavni proces.

Inkluzivni dan je obeležen u okviru zajedničkog projekta EU i Saveta Evrope "Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju" u jugoistočnoj Evropi, a svečani program priređen je i u više gradova u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: