Na šta obratiti pažnju ako imate erektilnu disfunkciju?

Ukoliko bolujete od erektilne disfuncije, vaš najveći problem je da budete na "visini zadatka" među čaršavima. Međutim, morate imati na umu i ostale posledice erektilne disfunkcije po vaše zdravlje.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

08:26

Default images
Foto: Thinkstock

Studija Univerziteta u Torontu otkrila je da je kod muškaraca, koji boluju od erektilne disfunkcije, dva puta više dijagnostikovan dijabetes u odnosu na muškarce, koji imaju normalnu erekciju.

POVEZANOST EREKTILNE DISFUNKCIJE I DIJABETESA

Ovaj efekat je još snažniji kod sredovečnih muškaraca: Blizu 20 procenata muškaraca u svojim 40-im i 50-im godinama, koji imaju erektilnu disfunkciju, boluju i od dijabetesa, a da to i ne znaju.

"Nelečeni dijabetes može da ošteti vaše krvne sudove i nerve, što je normalno za stanje erektilne disfunkcije", kaže autor studije Šon Skeldon.

Možda smatrate da biste sigurno znali da imate ili nemate dijabetes, ali je problem što u većini slučajeva ova bolest dolazi bez očiglednih simptoma. A i ako simptomi postoje, oni su generalni - osećaj umora ili često uriniranje, što je iskusilo većina ljudi.

"Za neke muškarce, erektilna disfunkcija može da bude prvi znak", kaže dr Skeldon.

Ako ste u nemogućnosti da postignete ili održite erekciju, zakažite pregled kod svog lekara i otkrijte mu svoje sumnje, a on će vas uputiti na neophodna istraživanja.

izvor: Men's health

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: