Može li se planirati pol bebe?

Neke od tehnika kojima se roditelji služe uključuju određeni stil ishrane, tempiranje začeća prema kineskom kalendaru, ali i određene seks-poze.

Zdravlje

Izvor: 24sata.hr

Četvrtak, 27.08.2015.

12:06

Default images
Foto: Thinkstock

Iako će većina reći kako im je najvažnije da se dete rodi živo i zdravo, ljudski je imati određene preferencije prema polu buduće bebe - naročito ako ste u situaciji da imate već tri devojčice i žarko biste želeli dečaka ili obrnuto. Premda ne postoji pouzdana metoda koja će osigurati određeni pol, postoje određene tehnike koje mogu povećati šanse za dobijanje devojčice ili dečaka.

1. Kineska karta pola

Iako naučnici opovrgavaju pouzdanost ove metode, studije su pokazale da ona ima najmanje preko 50 odsto uspešnosti. Prema njoj, elementi zemlje, vazduha, vatre i vode u duhu roditelja mogu uticati na sreću i začeće deteta određenog pola, a računa se na temelju dobi majke u vreme začeća, kao i meseca začeća.

Klikom na link možete izračunati predviđeni pol deteta, ili pak proveriti funkcionirše li za već rođenu bebu.

2. Metoda dr Landruma Šetlesa

Ova tehnika ima određenu naučnu vrednost, a dr Šetles tvrdi kako ima preko 80 odsto uspešnosti ako par želi dečaka i oko 75 odsto za devojčicu. Temelji se na tempiranju seksa prema ovulaciji. Tako oni koji žele dečaka treba da planiraju seks na sam dan ovulacije, dok oni koji žele devojčicu to treba da učine tri do četiri dana pre ovulacije. Šetles tvrdi kako je njegova metoda tačna jer je polna ćelija gameta koja nosi X hromozom i rezultira devojčicom veća pa se sporije kreće, ali duže živi od Y (muškog) hromozoma koji je manji, brži i kraće živi.

3. Uticaj ishrane

Ova metoda većinom dobjva pozitivne kritike od novopečenih roditelja, a temelji se na verovanju da ishrana buduće majke utiče na pol deteta jer menja pH kiselost reproduktivnog trakta. Y hromozomi tj. muški najbolje "uspevaju" u alkalnoj sredini, dok X ženski hromozomi više vole kiselu sredinu. Tako, ako par želi dečaka, majka treba da jede mnogo mesa, jaja, i uopšte namirnica bogatih proteinima. Za curicu, dobra je prehrana bogata kalcijumom - pa žena treba piti puno mleka, ali i jesti ribu, zelenu salatu... Prema istraživanjima, ova metoda je uspešna u oko 80 odsto slučajeva.

4. Metoda 0+12

Ovu je metodu otkrila jedna australijska majka koja je imala šest sinova i godine je provela nadajući se kćerki. Nakon što je isprobala brojne metode, odlučila je isprobati seks tačno 12 sati nakon ovulacije, koju je merila tračicama koje se mogu kupiti u apoteci. Uspela je i nakon samo jednog odnosa dobila devojčicu. Tokom godina, ova se metoda pokazala 70 odsto pouzdanom.

5. Nameštanje u određenu pozu

Ovo je jedna od vrlo popularnih metoda koja se takođe temelji na bržem kretanju muških spermatozoida i sporijem onih ženskih. Kiselost vagine ugrožava začeće dečaka, pa oni koji žele da beba bude muško treba da koriste poze koje omogućavaju duboku penetraciju u doba ovulacije.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: