Prirodan lek protiv erektilne disfunkcije

Vaš donedavno najodaniji "prijatelj" počinje da posustaje i uvek ste u strahu da će vas izneveriti?

Zdravlje

Izvor: Men's Health

Petak, 31.07.2015.

08:22

Default images
Foto: Thinkstock

Samo jedna šolja kafe u toku dana može biti dovoljna da vam život učini lepšim. Ako obožavate kafu, pa popijete i dve ili tri šolje dnevno, nećete morati da brinete o svom seksualnom životu.

Naime, kofein može da snizi rizik za nastanak erektilne disfunkcije, utvrđeno je nedavno sprovedenim naučnim istraživanjem Univerziteta u Teksasu.

Istraživanje je pokazalo da muškarci stariji od 20 godina, koji su u proseku konzumiraju dve do tri šolje kafe dnevno, imaju manje verovatnoće da razviju bilo koji problem u pogledu reproduktivnog zdravlja.

Ova veza je posebno snažna kod gojaznijih muškaraca, kaže doktor David Lopez, koji je bio na čelu tima koji je sproveo istraživanje.

Kofein ima svojstva slična vijagri i srodnim lekovima, dodaje koautor istraživanja Ran Veng. Ta svojstva utiču na arterije koje povećavaju nivo krvi u penisu, zahvaljujući čemu lakše dolazi seksualnog uzbuđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: