Nova bakterija topi kilograme

Nova bakterija se stavlja u jogurt i pije, a funkcioniše tako što proizvodi molekul, koji redukuje potkožno masno tkivo u organizmu, pišu Večernje novosti.

Zdravlje

Izvor: Z. O. J.

Utorak, 07.07.2015.

08:22

Default images
Foto: luigi diamanti / FreeDigitalPhotos.net

Engleski naučnici su nedavno promovisali novi način mršavljenja. Naime, oni su "udružili" bakterije lactobacillus, ključne za varenje hrane i propionibacterium acne (sintetiše nezasićene masne kiseline i lionolensku kiselinu). Dobili su novi bakterijski oblik, koji može da "istopi" kilograme i tako pomogne gojaznim osobama.

Nova bakterija se stavlja u jogurt i pije, a funkcioniše tako što proizvodi molekul, koji redukuje potkožno masno tkivo u organizmu. Naučnici naglašavaju da je nataloženo masno tkivo opasno jer je pokretno, pa može da uzrokuje razne upale i poveća rizik od nastanka tumora i brojnih oboljenja.

Izvor: vecernje novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: