Tribina o legalizaciji marihuane u Mikser Hausu

U utorak 7. jula u beogradskom Mikseru (otvoreni prostor „Miksalište“) održaće se prvi Festival „Lekalizacija Srbije“ pod radnim naslovom „Jedna biljka, mnogo dobrih stvari“.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

10:35

Default images
Beta / AP Photo/Mark Thiessen

Ideja Festivala jeste da na jednom mestu prikaže, pokaže i pokuša da dokaže da je potrebno legalizovati upotrebu marihuane u medicinske svrhe.

Svoj dolazak i učešće na Festivalu najavile su mnoge javne ličnosti koje žele da govore o svojim i iskustvima svojih najbližih kada je u pitanju lečenje ili korištenje ove biljke, a u najavljenoj debati će između ostalih učestvovati i bivša ministarka zdravlja prof.dr Slavica Đukić Dejanović, direktor specijalne bolnice “Sveti Sava” u Beogradu dr Milan Savić, zatim proslavljeni košarkaški as Žarko Paspalj.

Program festivala:

Od 16 časova će se predstaviti proizvodjači i preradjivači industrijske konoplje, iz zemlje i regiona. Na štandovima će posetioci moći da vide raznovresne kozmetičke, zdravstvene, upotrebne i prehrambene proizvode od konoplje i saznaće o njenim kvalitetima i širokoj primeni. Učesnici bazara su „Svet konoplje“, Zdravi proizvodi „Ivić“, „Zla zla“ shop, „Florient“ iz Srbije, „Ekstravagandža“, „Green Good“ iz Slovenije, a lista učesnika se i dalje širi.

U 19 časova počinje javna debata sa podsloganom „Javno kaži i dokaži!“. Poznato je da je po prijemu Zahteva za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe formirana Radna grupa Ministarstva zdravlja, sastavljena od relevantnih profesionalaca iz raznih, sa ovom temom povezanih sektora. Konkretan predlog podržan činjenicama iz medicinskog, naučnog i pravnog iskustva drugih zemalja još uvek ne postoji. Podsetimo se, medicinski kanabis legalizovan je u Holandiji, Češkoj, Kanadi, SAD, Portugaliji, Švajcarskoj, Mađarskoj, Izraelu, Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, itd.

Učešće u debati potvrdili su prof.dr Slavica Đukic Dejanović, bivša ministarka zdravlja, dr Milan Savić, neurolog, direktor bolnice „Sveti Sava“, košarkaška legenda Žarko Paspalj, slikarka Biljana Cincarević, dr Predrag Nikolić, klinički farmakolog, Antonije Kovačević novinar, Đuro Čepić advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: