Spavajte goli, telo će vam biti zahvalno

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne asocijacije za proučavanje spavanja, svaki treći čovek spava go.

Zdravlje

Izvor: 24sata.hr

Utorak, 19.05.2015.

08:30

Default images
Foto: Thinkstock.com

Osobe koje spavaju „kao od majke rođeni“ tvrde da imaju prisniji odnos s partnerom, a dokazano je i da su opušteniji i srećniji. Takođe oni imaju niži krvni pritisak i snažniji imunitet.

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i naravno seksualnog života, spavanje bez pidžame poboljšava kvalitet spavanja, piše Men's Fitness.

Temperatura tela je niža, što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci veruju da se tako „provetravaju“, što smanjuje šansa od razvoja bakterija, jer one vole vlagu i vrućinu.

Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji, što čuva zdravlje spermatozoida.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobijanja kožnih bolesti. Naime, celog dana prekrivena je odećom i obućom ispod koje se često znoji, a i hemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore.

I još jedan detalj: ako ne spavate u pidžami, štedećete na kućnom budžetu. Nećete ih morati kupovati, prati, peglati... Ako vam je noću hladno, bolje je da se pokrijete debljim pokrivačem, a telu dozvolite da lakše „diše“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: