"Imam astmu, astma nema mene"

Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu održaće sutra konferenciju za novinare pod nazivom "Imam astmu - astma nema mene", a povodom Svetskog dana astme, koji se obeležava 5. maja.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.04.2015.

14:36

Default images

Foto: Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Kako su najavili organizatori, na konferenciji će govoriti direktorka Zavoda Ljiljana Timotijević, kao i načelnik Odeljenja za pulmološke intervencije i terapiju, kardiologijui rehabilitaciju Dejan Žujović i načelnica Odeljenja za plućne bolesti i tuberkulozu dece i omladine Lidija Sagić.

Na konferenciji će govoriti i direktorka kompanije Astra Zeneca Biljana Naumović. Astma je jedna od najrasprostranjenijih nezaraznih bolesti, s kojom uz adekvatno ponašanje pacijenata može da se živi kvalitetno.

Najveći faktor rizika za dobijaje astme je kombinacija genetskih predizspozicija i izlaganje faktorima iz okruženja koji iritiraju disajne puteve. Konferencija će biti održana u Pres centru Tanjuga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: