Beloruski hirurzi uče od niških kolega

U niškom Kliničkom centru boravi delegacija grada Novpolocka iz Belorusiji, među kojima je i tim lekara hiruške klinike u tom gradu koji je prisustvovao izvođenju laparaskopskih operacija uz primenu savremnih metoda iz ove oblasti, izjavio je danas direktor KC U Nišu Zoran Radovanović.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

17:21

Default images
Foto: Thinkstock

Radovanović je podsetio da je tim niških hirurga, u decembru prošle godine posetio tu zdravstvenu ustanovu, drugu po veličini u Belorusiji, i da je tom prilikom dr Veoljub Pejčić održao predavanje za 40 hirurga Vitebske oblasti i demonstrirao operacije iz oblasti herniologije.

"Prethodna dva dana u operacionoj sali Centra za Minimalnu invazivnu hirurgiju, hirurzima iz Novpolocka demonstrirali smo savremene tehnike iz oblasti laparaskopske hirurgije i herniologije. Urađeno je ukupno devet operacija uz aktivno učešće kolega iz Novpolocka" rekao je Radovanović. Poseban utisak na delegaciju hirurga iz Belorusije ostavila je nova klinika za Kardiohirurgiju u Nišu.

" Mi smo imali prilike da vidimo kliniku za 22. vek. To je četvrti stepen zdravstvene zaštite koji imaju samo klinike na republičkom nivou. To nas raduje i upućuje da našu sradnju ubuduće nastavimo i u sferi kardiohirurgije" rekao je dr Sergej Nekrasov, glavni hirurg bolnice u Novpolocku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: