Znaci starenja o kojima niko ne govori

Osećati se dobro u vlastitoj koži kombinacija je samopouzdanja i prihvatanja, ali i takozvanog rada na sebi.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

19:40

Default images

U određenim godinama sve je teže dostizati određene ideale lepote, a evo koji su to znaci koji ukazuju na starenje.

Stanjene obrve

Kako objašnjava Džesika Vu, profesorka na Univerzitetu Južne Kalifornije u Los Anđelesu, stanjene obrve često znaju biti deo procesa starenja iako se to stanje često događa i zbog hormonalnih poremećaja poput hipotireoze. Jedina pomoć su proizvodi za rast kose. Iako su takvi proizvodi uvek povezani sa ćelavošću, pomažu i kod rasta ostalih dlačica. Ne očekujte rezultate preko noći, a do tada koristite olovke za iscrtavanje obrva.

Zloglasni podočnjaci

Kako starimo podočnjaci odnosno tamni krugovi oko očiju često su sve više izraženi. To je samo još jedan proces u kojem koža oko očiju s godinama postaje tanja. Ovaj problem možete ublažiti tako što ćete pokušati da nadoknadite kolagen i učvrstite kožu noćnim kremama za područje oko očiju koje imaju retinol i vitamin A.

Opuštena koža na licu

Mnoge se žene drže pravila o nezi kože, redovno je mažu kremama, štite od sunca i paze da imaju sve potrebne sastojke koji će kožu činiti čvršćom. Ipak, godine neumoljivo ostavljaju tragove zbog kojih nestaje elasticitet i lice postaje opušteno. To se, između ostalog, događa i zato jer se gubi masnoća ispod kože i seli na nama manje draga mesta na telu, poput struka, a koža na licu se opušta.

Neumoljive dlačice na bradi i iznad usana

Kod žena se obično sredinom tridesetih godina događa hormonalna promena kada estrogen pada, a jača takozvani muški hormon androgen. I to ne bilo ništa zabrinjavajuće da nije uzrok tamnim dlačicama koje se odjednom najčešće pojavljuju na bradi i iznad usana. Osim što ta područja možete da depilirate, porazgovarajte i sa lekarom, jer je moguće da vam treba hormonska terapija.

Izvor: tportal.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: