Za ovo vam treba samo 10 sekundi, a pomaže u mršavljenju

Ne volite da se merite? Niste jedini, ali ako muku mučite s viškom kilograma, možda bi bilo bolje da se što prije sprijateljite s vagom. Naime, najnovija studija pokazuje da je svakodnevno merenje težine ključno za mršavljenje.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2014.

17:42

Default images

Istraživanje koje je obavljeno u naučnom časopisu Plos One, a koje je vodila naučnica Elina Hilander s kolegama s tehnološkog fakulteta Tampere u Finskoj pokazalo je da su ljudi koji su se svakodnevno merili uspešnije gubili kilograme, dok su oni koji su to radili jednom mesečno teže mršavili, a neki su se čak i ugojili.

No ovo nije prvi put da istraživanja pokazuju kako je za vitku liniju dobro svakodnevno druženje s vagom.

Nakon što se probudite i obavite prvu jutarnju nuždu, stanite na vagu. I to činite svaki dan, savetuju stručnjaci. Na taj način svaki ćete dan dobiti dobru polaznu tačku, a iako će težina varirati od dana do dana, trend će biti uočljiv svake nedelje i svakog meseca.

foto: freeimages.com/asifthebes

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: