Većina vegetarijanaca pre ili kasnije počne da jede meso

Studija koju je predstavio američki HRC (Humane Research Council), neprofitna organizacija koja predstavlja ispitivanja javnog mnjenja za potrebe grupa koje se bore za prava životinja, pokazala je da se čak 86 odsto vegetarijanaca u jednom trenutku vraća raznovrsnoj ishrani koja uključuje i meso.

Zdravlje

Izvor: Business Insider

Četvrtak, 04.12.2014.

19:16

Default images

Foto: Eric Mueller / Flickr.com

Vegani su međutim nešto utvrđeniji u svojim uverenjima, pa oko 70 odsto njih postaju svaštojedi.

Studija navodi da su razlozi zbog kojih ljudi počinju da se hrane po principima veganske ili vegetarijanske ishrane različiti i da su među njima briga za dobrobit životinja, staranje o ličnom zdravlju, odbojnost prema namirnicama životinjskog porekla, kao i ukus.

Međutim, glavna motivacija zbog kojih su sada bivši vegetarijanci i vegani odlučili da prekinu svoje nekadašnje navike u ishrani – zdravlje.

Studija koja je sprovedena na uzorku od 11.399 ispitanika širom SAD pokazala je da je striktno isključivanje mesa i drugih namirnica životinjskog porekla, za neke ljude neodrživo, zbog čega je potrebno odgovore potražiti u umerenom unosu namirnica svih grupa.

"Mnogo je produktivnije ubediti ljude da smanje unos mesa, nego da se u potpunosti odreknu svih proizvoda životinjskog porekla", stoji u izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: