„Božje dete“ iz Indije

Beba iz Indije koja je rođena sa 4 ruke i 4 noge već je dobila nadimak „Božji dečak“ i privlači hiljade znatiželjnika u grad Baruipur u istočnoj Indiji. Iako je dečak rođen sa defektom, njegovi roditelji su presrećni jer on podseća na Hindu boga.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

12:51

Default images

„Iako bolničko osoblje kaže da je dete rođeno deformisano, ja sam siguran da je to božji znak“ rekao je jedan rođak „U stvari, to je čudo, to je božje dete. Indijski bogovi imaju nekoliko para ruku i nogu, baš kao naš dečak“.

Policajac koji pokušava da se izbori sa radoznalom ruljom kaže „da je to sve tragično“. On kaže da se stotine ljudi na sred ulice moli i plače, a da čak neki od njih veruju da je to znak da dolazi kraj sveta.

Veruje se da je stanje u kome se nalazi dečak rezultat poremećaja nazvanog „blizanac parazit“. Pre nego što se rode, njihovi fetusi su kao kod običnih blizanaca povezani glavama, abdomenom ili nogamama. Dok kod običnih u jednom trenutku dođe do razdvajanja delova tela, kod parazit blizanaca se to nikad ne desi.

Foto: flickr.com/The Wandering Angel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: