Čaj koji jača imunitet

Ne čekajte da vam procuri nos, zaboli grlo i dobijete temperaturu, već na vreme poslušajte lekare koji preporučuju biljne čajeve kao preventivu. Lako se pravi delotvorni čaj od kamilice, bosiljka i žalfije.

Zdravlje

Izvor: novosti.rs

Utorak, 30.09.2014.

20:20

Default images

Foto: chumsdock/Flickr.com

Vreme je promenljivo, smenjuju se sunčani, kišni i vetroviti dani, a to sve pogubno utiče na imunitet. Oscilacije u temperaturi, neadekvatno oblačenje i jesenje neraspoloženje mogu da dovedu do bolesti jer slabe odbrambenu moć organizma.

Ne čekajte da vam procuri nos, zaboli grlo i dobijete temperaturu, već na vreme poslušajte lekare koji preporučuju biljne čajeve kao preventivu.

Najdelotvorniji čaj za jačanje iminuteta lako se pravi. Pomešajte jednu kašičicu kamilice, bosiljka i žalfije, prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite nekoliko minuta da odstoji, pa procedite.

Kada čaj bude dovoljno prohlađen da može da se pije, dodajte kašičicu meda i malo cimeta. Topao i okrepljujući napitak će vas ugrejati i učiniti da zaboravite na maramice ove jeseni. Osim toga, oslobodiće vas napetosti i svakodnevnog stresa. Vredi ga probati, zar ne?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: