Infekcije pune čekaonice domova zdravlja

Sve više pacijenata u domovima zdravlja traže pomoć lekara zbog urinarnih, crevnih, ali i respiratornih infekcija.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

14:54

Default images

Foto: Seattle Municipal Archives/Flickr.com

Doktor opšte medicine Doma zdravlja Voždovac Nevenka Dimitrijević rekla je Tanjugu da su u blagom porastu sve vrste infekcija, ali da se pacijenti najčešće javljaju zbog respiratornih koje su prouzrokovane virusima i bakterijama.

"Velika je koncentracija polena u vazduhu koji izaziva alergijske reakcije. Međutim, polen je samo okidač na koji se nadovezuju virusne i bakterijske infekcije", pojašnjava Dimitrijević.

U porastu su i urinarne infekcije i, kako kaže naša sagovornica, najviše ima ešerihije koli, koja je normalni stanovnik creva ali kada dospe u urinarni sistem izaziva infekciju i tegobe.

Dimitrijević kaže da ove urinarne infekcije nisu posledica kupanja u bazenu ili na moru, već da lično misli da se u povećanom broju javljaju kao posledica stalnog stresa i pada imuniteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: