Kako je denga groznica postala popularna?

Groznica denga u Japanu dobila je na popularnosti kada su dve mlade manekenke obolele pošto su se zarazile na snimanju u tokijskoj zelenoj oazi - Jojogi parku.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

12:38

Default images

Foto: tanakawho/Flickr.com

One su među najmanje 34 obolelih od groznice koje nije bilo u Japanu sedam decenija, saopštili su danas gradski zvaničnici.

Saja (20) čije fotografije kupaćih kostima "krase" japansko izdanje Plejboja, prošle srede dobila je visoku temperaturu pošto je sa koleginicom Eri Aoki (25) boravila u Jojogi parku gde su ih izgrizli komarci tokom snimanja popularne subotnje telezijske emisije, navodi kompanija Nikan sport, prenela je agencija AFP.

Pošto se Japan suočio s prvih slučajevima denga groznice od 1945. godine, tokijska vlast danas je počela zaprašivanje komaraca u Jojogi parku koje se smatra izvorištem bolesti.

Zamke su postavljene na 10 vlažnih lokacija ispod drveća u parku. Da bi namamili komarce, zamke koriste svetlost i ispuštaju ugljen-dioksid da bi ih privukli u mreže, javila je japanska novinska agencija Kjodo.

Komarci će biti prikupljani i sutra, a ovaj proces će se ponovljati jednom nedeljno, naveli su zvaničnici.

Prvi slučajevi obolelih groznicom denga registrovani su prošle nedelje i njihov broj je porastao na 34 u Tokiju, ali i Osaka Prefekturi i Aomori Prefekturi i svi su u stabilnom stanju, iako su neki zadržani u bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: