"Hoću da znam" od 20. do 24. avgusta u BG

Druga regionalna konferencija mladih lečenih od raka "Hoću da znam" održaće se u Beogradu od 20. do 24. avgusta, saopštila je organizacija Mladica.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

18:02

Default images

Taj skup okupiće mlade uzrasta od 16 do 26 godina iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Svakog dana od 10 do 17 časova u Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji održavaće se mnoštvo radionica i aktivnosti, kroz koje će učesnici steći potrebne veštine da "u svojim sredinama menjaju uobičajeni pogled na rak kod dece i mladih", dodaje se u saopštenju.

Cilj konferencije je da mladi lečeni od raka razmenjuju iskustva i saznanja, organizuju i pokrenu aktivne formalne ili neformalne grupe koje će "doprineti prepoznavanju sopstvenog identiteta i podstaknuti psiho-socijalno osnaživanje mladih koji su prošli kroz proces lečenja od bilo koje vrste karcinoma".

Na ovaj način takođe se ojačava postojeća neformalna regionalna mreža Mladice Balkana i podstiče njihovo zajedničko delovanje, prenose veštine zastupanja, samozastupanja i javnog zagovaranja, ističu organizatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: