I od voća se gojimo

Ako želite da „stešete” figuru, imajte u vidu da i voće ima podosta kalorija, najviše suve smokve, nar i banane, dok jagode, dinje i lubenice imaju najmanje kalorija i šećera.

Zdravlje

Izvor: Izvor: Veèernje novosti

Subota, 02.08.2014.

08:38

Default images

Kad god pomislite da bi trebalo da skinete višak kilograma, najjednostavije vam je da se „prebacite“ na voće? Bolje jabuke i breskve, nego nezdrave grickalice, pišu Novosti.

Iako stručnjaci preporučuju sedam šoljica isečenih plodova dnevno, trebalo bi da imate u vidu da to odgovara količini od 100 g prosečno slatkog i kaloričnog voća.

To znači da dnevno unosite dodatnih 350 kalorija i 60 g grama šećera, što će se vrlo brzo primetiti na vašoj figuri. Osim vitamina i drugih korisnih sastojaka, neki plodovi sadrže i mnogo šećera, tako da voće, ipak, goji. Na primer, jagode, dinje i lubenice imaju najmanje kalorija i šećera, a suve smokve, nar i banane najviše.

Foto: Zdenko Zivkovic / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: