Kako do ravnog stomaka?

Ne morate da imate pločice na stomaku kao Arnold Švarceneger, ali blago naglašeni mišići ovog dela tela svakako će doprineti da izgledate mnogo bolje.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

08:48

Default images

Foto: Russ Anderson / Flickr.com

I da budete zdraviji! Naime, lekari upozoravaju da rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa raste sa svakim novim santimetrom oko struka. Dobra vest je da promenom načina ishrane, ali i vežbanja, za relativno kratko vreme možete videti rezultate.

U želji za ravnim stomakom, muškarci često greše kada rade isključivo trbušnjake. Da biste postigli najbolji efekat, morate raditi vežbe i za ostale delove tela - na taj način ćete sagoreti više kalorija, ali i aktivirati skrivene mišiće koji drže stomak i utiču na njegovu definiciju.

Osim redovnog i pravilnog vežbanja, akcenat treba da bude i na hrani. Zaboravite ugljene hidrate koji se nalaze u šećeru, brašnu ili brzoj hrani. Umesto toga, "bacite" se na žitarice, grašak, pasulj, boraniju, sušeno voće, posebno šljive jer namirnice bogate vlaknima ne samo da snižavaju holesterol, već vas i duže drže sitim.

Važno je i da smanjite unos alkohola jer sadrži mnogo kalorija i usporava sagorevanje masti. I vodite računa da se dobro naspavate - istraživanja pokazuju da je za brzo sagorevanje masti neophodno minimum sedam sati sna dnevno.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: