Noćni senzor "zapalio" internet

“Sense”, sistem koji omogućava analizu kvaliteta sna, disanje i čak kvalitet vazduha u prostoriji u kojoj se spava, podstakao je investitore na veb sajtu Kikstarter (Kickstarter) da uzmu učešće u participativnom finansiranju tog projekta.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Petak, 25.07.2014.

14:28

Default images

Samo dva dana nakon pokretanja akcije prikupljanja sredstava, više od 3.000 osoba je već "stavilo ruku u novčanik", objavljeno je na sajtu lista Parizijen. Trenutno ih ima više od 5.000.

Za projekat su već stigla obećanja donacija u vrednosti većoj od 600.000 dolara, čime su u velikoj meri premašena početna očekivanja da će za 30 dana biti prikupljeno 100.000 dolara, preneli su francuski mediji.
Razlog za to je izgleda pre svega taj što investitori veruju u otkriće dvadesetdvogodišnjeg Džejmsa Prauda, koji je dobio stipendiju "Thiel" od 100.000 dolara za razvoj svoje ideje.

Važnost tog detektora čestica je posebno istaknuta na internet stranici Kikstartera posvećenoj tom proizvodu, uz upozorenje da koncentracija prašine može dovesti do alergijskog rinitisa i uticati na kvalitet sna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: