Naučnici pronašli "tačku duše"

O postojanju duše vode se brojne debate i prepliću najrazličitije teorije. Međutim, najnovije istraživanje predstavljeno u časopisu “New scientist” navodi da su naučnici pronašli “tačku duše”.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.07.2014.

14:40

Default images

Naučnici sa Univerziteta Džordž Vašington pronašli su "tačku duše", odnosno mesto u mozgu koje "uključuje" i "isključuje" svest što bi, prema njihovom mišljenju, moglo da pomogne pacijentima koji se nalaze u komi.

Tokom pregleda, američki naučnici su, kao prekidačem, uspeli da izazovu svesno stanje kod žene koja boluje od epilepsije, piše časopis "New scientist".

Revolucionarno otkriće se dogodilo "slučajno", kada su stručnjaci pokušavali da pronađu tačku koja kod pacijenta uzrokuje epileptične napade, a pronašli su nešto što mediji već nazivaju "tačkom duše".

Foto: ddpavumba / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: