Kako i koliko često peremo veš?

Da li vam se nekad dogodilo da ne znate koji program na mašini za veš da odaberete jer niste sigurni koji od ponuđenih je najbolji za određeni materijal odeće? Ili ste nekad odabirom pogrešnog programa uništili omiljenu majicu? Niste jedini.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

12:16

Default images

Devet od deset Evropljana koriste mašinu za pranje veša najmanje jednom nedeljno, dok trećina ljudi u Evropi neopranu odeću ostavlja u korpi za veš, jer nisu sigurni na koji način da je operu i kako da je ispravno održavaju, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo tim iz kompanije Samsung.

Oštećenja na odeći su uglavnom uzrokovana nerazumevanjem palete različitih ciklusa pranja na veš mašinama, zbog čega se u proseku koriste samo dva različita ciklusa nedeljno (od ukupno 13).

Evropljani najčešće biraju ciklus pranja na 40 stepeni (66 odsto ispitanika) i ciklus za brzo pranje (57 odsto ispitanika). Istraživanje je obuhvatilo pet evropskih zemalja, a više od polovine ispitanih građana reklo je da je doživelo da im mašina za veš uništi odeću, dok jedna od deset porodica navodi da ta šteta godišnje iznosi oko 120 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: