Prva "drajv-in" ordinacija uskoro u Beču

Bečki lekar dr Diter Cakl odlučio je da olakša put pacijentima do lekara I rešio da otvori prvu "drajv in ordinaciju". Od 1. maja, na benzinskoj pumpi "Eni" u 19. okrugu, on će "primati" pacijente bez zakazivanja termina i uz, kako obećava, minimalna čekanja.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

09:55

Default images

Na benzinskoj pumpi se upravo završavaju radovi na neobičnoj ordinaciji, veličine oko osam kvadratnih metara, koja je deo pumpe I koja će primati pacijente od 6 do 22 časova, sedam dana u nedelji. Usluga lekara biće paušalno naplaćivana 50 evra.

Cakl ističe da u 15 minuta, koliko planira pažnje da "pokloni" pacijentima, može da utvrdi zdravstvene tegove I ispiše recepte za potrebne lekove, odnosno potvrdu za bolovanje.

"80 odsto slučajeva ionako je rešeno dobrim razgovorom, odosno dobrom dijagnostikom", uverava lekar sa dugom praksom.

On ističe da mu je kao oprema dovoljan stetoskop, telefon I potrebni papiri za pisanje recepata i bolovanja, a da je glavni "instrument" vreme koje provodi sa pacijentom.

Da li će koncept biti prihvaćen kod gradjana videće se u tromesečnoj test-fazi, dodao je on ukazujući da je moguće da će dalji "dr.ive in" ordinacije biti otvorene u sklopu benzinskih pumpi Eni.

Lekarska komora Beča reagovala je skeptično na ideju svog kolege Cakla uz ocenu da se "inicijativa čini kao marketinški gag".
Zamenik predsednika strukovne organizacije Norbert Jahimovič sumnja da je moguće ozbiljno pregledati pacijente na svega osam kvadratnih metara.

Lekarska komora će, kako je najavio, zbog toga detaljno pratiti rad Caklove ordinacije I intervenisati I kod najmanjeg povoda. Inače Cakl je završio, nakon opštih medicinskih studija, specijalizaciju za anesteziologa, ali je radio i kao lekar u hitnoj pomoći.

On je 2004.bio postavljen za glavnog lekara u pokrajinskoj bolnici u Sankt Peltenu, a potom 2007. u klinici u Lincu.Pre toga on je radio kao lekar pri UN I NATO.
Svoj talenat u oblasti marketinga on je dokazao 2007.osnivanjem marketinške agencije za oblast zdravstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: