Kako da se rešite mirisa luka u ustima?

Većina ljudi će danas na svojoj uskršnjoj trpezi imati upravo luk i uživati u njemu. Za čistunce koji ne podnose zadah koji luk ostavlja pronašli smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da se rešite mirisa luka u ustima.

Zdravlje

Izvor: index.hr

Nedelja, 20.04.2014.

12:14

Default images

1. Žvačite sveži peršin ili listove mente

2. Jedite šargarepu, pečurke ili začinite obrok limunom. Ove tri namirnice dobro deluju na nestanak mirisa luka. Limun je također koristan ako želite da se rešite mirisa luka na rukama. U tom slučaju dobro istrljajte ruke limunovim sokom.

3. Ovo će možda zvučati smešno, ali delotvotrno je. U usta stavite kašičicu senfa i mućkajte ga 30-tak sekundi. Nakon toga ispljunite senf, uzmite još jednu malu kašičicu senfa i progutajte je.

4. Dobro operite zube, a pogotovo jezik. Iskoristite i konac za zube, a na kraju pranje završite vodicom za usta.

5. Pijte zeleni čaj. On je poznat po tome da neutralizuje spojeve u luku koji su zaslužni za intenzivan miris. Uopšteno, pijte mnogo tečnosti.

6. I za kraj, budite realni. Miris luka nije nešto strašno, bez obzira na to što često preterujemo i nazivamo ga "neprijatnim". Luk je zdrava namirnica koju treba redovno konzumirati i malo mirisa nije nešto što bi trebalo da vas sprečava u tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: